Dr. He-Young Kimm, grondlegger van Hanmudo, werd geboren in 1940 in Sun Won County (bij Seoul) in Zuid-Korea. Hij begon zijn martial arts carrière met het trainen van Yudo en Bi-sool in 1953. De daaropvolgende jaren heeft hij diverse andere zelfverdedigingskunsten beoefend waaronder Kuk Sool, Taekwondo en Hapkido.

In 1963 verhuisde Dr. Kimm samen met zijn vrouw naar de Verenigde Staten om te studeren. Later vestigde hij zich ook in de Verenigde Staten.

Nadat hij zich verdiept had in verschillende zelfverdedigingskunsten heeft hij met goedkeuring van diverse grootmeesters zijn eigen stijl ontwikkeld. Dr. Kimm integreerde de technieken en filosofieën uit de verschillende Koreaanse disciplines tot een op zichzelf staand systeem dat we nu kennen als Hanmudo. Inmiddels is Hanmudo een snel groeiende sport die wereldwijd wordt beoefend.

Dr. Kimm is tevens auteur van diverse boeken over de geschiedenis van Koreaanse zelfverdedigingskunsten, waaronder Taekwondo en Hapkido. Bezoek voor meer informatie en zijn volledige biografie heyoungkimm.com.